Herstel na Covid-19/Corona

Heeft u nog klachten na Covid-19/Corona?

Na een besmetting van Covid-19 (het coronavirus) kunt u na herstel nog klachten blijven ervaren. Dit kan bestaan uit kortademigheid, vermoeidheid, een lage inspanningstolerantie en/of cognitieve klachten maar ook het soms terugkomen van eerder herstelde symptomen zoals koorts of hoesten.

Als symptomen na het herstel van covid-19 blijven bestaan, of later weer terug komen noemen we dat LongCovid (langdurige covid). Dit betekent niet dat u nog besmettelijk bent, maar uw lichaam is ontregeld door het virus en geeft hierbij klachten.

Oorzaken en symptomen

Symptomen van LongCovid kunnen erg variëren, veel voorkomende symptomen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid/benauwdheid
  • Brainfog
  • Concentratieproblemen
  • Verminderde belastbaarheid
  • Verminderde conditie

Behandelmogelijkheden

De kennis over de zieke neemt iedere dag toe, er wordt erg veel onderzoek naar gedaan. Onze therapeuten houden de ontwikkelingen goed in de gaten en zijn steeds op de hoogte van de nieuwst inzichten.

Of u nu milde klachten ervaart of complexe problemen, of u nu in thuis klachten heeft gehad of in het ziekhuis heeft gelegen, u kunt bij ons terecht voor de juiste begeleiding en opbouw van uw herstel.


Maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde therapeuten.

Iedereen heeft recht op revalidatie na Corona, dit wordt vergoed uit de basis verzekering.
Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?