Looptherapie

Wat is Claudicatio intermittens ofwel Etalage benen?

Claudicatio intermittens ofwel Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. Etalagebenen wordt veroorzaakt door een vernauwing in de slagaders. Dit komt door aderverkalking waardoor er onvoldoende zuurstof in de spieren komt tijdens het lopen.

Dit geeft pijnklachten tijdens het lopen in uw voeten, kuiten, dijbeen of bil. Als u stilstaat, verdwijnt de pijn weer. Soms is er ook sprake van een koud gevoel in uw voet. Bij kou vernauwen uw bloedvaten waardoor deze pijn ook kan ontstaan. Etalagebenen vergroten de kans op andere hart- en vaatziekten.

Voor wie is looptherapie geschikt?

U bent rustig aan het wandelen, als er plotseling een verdooft gevoel ontstaat in uw benen. Als u stopt met lopen heeft u nergens last van. Zodra u weer stappen zet komt de pijn weer naar voren.

Heeft u ook last van klachten tijdens uw wandeling? Dan heeft u last van Etalagebenen (Claudicatio Intermittens). Van deze vervelende pijn wilt u het liefste zo snel mogelijk af. Onze ervaren therapeuten helpen u hier graag mee.

Onze werkwijze

Uit vele onderzoeken is gebleken dat looptherapie zeer effectief is. Hierdoor is op dit moment looptherapie de eerste keus om klachten van etalagebenen te verminderen. Door middel van gesuperviseerde looptherapie kan de pijnvrije loopafstand aanzienlijk vergroot worden.

De specialistisch fysiotherapeut zal ook aandacht besteden aan leefstijlverandering die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen, zoals stoppen met roken, gezond eten en het her ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde therapeuten

Sinds 2015 is onze praktijk aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen ClaudiactioNet). Het Chronisch Zorgnet is een landelijke netwerk van bijna 3000 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen.

Wil jij werken aan jouw klachten en de verbeteren door middel van looptherapie? Dan staan onze gespecialiseerde therapeuten voor jou klaar. Maak gemakkelijke een afspraak via het contactformulier óf neem contact op met een van onze vestigingen. Voor etalagebenen zijn er ook vergoedingen mogelijk vanuit uw zorgverzekering.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?