Enkel en voetklachten

Heeft u last van enkel- en voetklachten?

Gaat u acuut door de enkel (Enkel distorsie / Inversietrauma / Eversietrauma) dan wordt uw enkel vaak meteen dik en stijf. Dit is erg vervelend maar een heel natuurlijke reactie van het lichaam. Het zorgt ervoor dat u meteen rust neemt (zie het als een soort Airbag). Neemt de pijn en de zwelling af, dan betekent dit dat u langzaam weer kan gaan belasten. Het is belangrijk om hier een balans in te vinden. De banden van enkel kunnen zijn opgerekt of gescheurd. Met de juiste diagnose en de goede opbouw kunt u vaak snel weer goed vooruit.

 

Als de klachten van de enkel of voet langer aanhouden dan spreken we over een functionele enkel instabiliteit. Met oefeningen zorgen we ervoor dat de enkel weer stabiel wordt en u er weer volledig op kan vertrouwen.

Oorzaken en symptomen

Enkelklachten en voetklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Zo kan er een trauma zijn geweest, u bent door uw enkel gezwikt of heeft een breuk in de enkel gehad. Maar klachten aan de enkel of voet kunnen ook langzaam ontstaan zoals een scherpe pijn in de achillepees wat mogelijk duidt op een ontsteking in de achillespees.

Veel voorkomende enkel-/voetklachten

  • Enkelverzwikking (Inversie/Eversie trauma, Enkel distorsie)
  • Achillespees klachten (Achillespeestendinopathie)
  • Hielspoor
  • Fractuur breuk
  • Chronische enkel/voet klachten
  • Oedeem

Wij behandelen ook:

Enkelklachten en voetklachten kunnen erg verschillend zijn. Er zal dan ook goed gekeken worden naar de oorzaak en locatie van de klachten. Vaak zijn klachten aan de enkel of voet goed te behandelen middels mobilisatie, stabilisatie, en de juiste informatie. Klachten zijn vaak beter en sneller te verhelpen als u er op tijd bij bent, dus wacht niet te lang met het maken van een afspraak.

 

Maak een afspraak bij een van onze therapeuten.

Al onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van uw enkel-/voetklachten. Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?