Heup/Beenklachten

Heeft u klachten aan uw heup of been?

Pijn of Stijfheid in de heup kan erg vervelend zijn. Wandelen of traplopen kan dan erg vervelend zijn en u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Vaak zijn klachten aan de heup of het been goed en snel te verhelpen.
Heeft u een operatie gehad aan uw heup, een nieuwe heup of een andere operatie, dan is het belangrijk om goed te revalideren. Zowel uw mobiliteit als kracht zal langzaam weer terug moeten komen door middel van oefeningen en de juiste begeleiding.

Oorzaken en symptomen

Pijn of Stijfheid van de heup of lies kan verschillende oorzaken hebben. Bij Jonge sporters kan er bijvoorbeeld een inklemming plaatsvinden in het heupgewricht (Femoro-acetabular impingment (FAI)). Bij ‘ouderen’ kan het bijvoorbeeld zijn dat het heupgewricht versleten is (artrose). Dit betekend niet dat u meteen geopereerd wordt. De ervaring leert dat het bewegelijker en sterker maken van het gewricht zorgt voor afname van pijn en verbetering van functie.

Meest voorkomende Heup-/Beenklachten:

  • Pijn of stijfheid in de heup
  • Pijn in de lies
  • Slijmbeursontsteking (Bursitis)
  • Artrose van het heupgewricht
  • Femoro-Acetabular Impingment (FAI)
  • Sportblessure
  • Nieuwe Heup (THP)
  • Fractuur (breuk) van de heup of het bovenbeen

 

Heupklachten kunnen ook ontstaan vanuit uitstraling van de rug of het SI gewricht.

Behandelmogelijkheden

Het probleem kan liggen in de mobiliteit of kracht van de heup, maar kan ook een oorzaak hebben in een omliggend gebied, bijvoorbeeld de rug of de knie. Daarom is het belangrijk om eerst te begrijpen waar de oorzaak ligt, voordat er behandeld wordt. Vaak zijn heup-/beenklachten goed te behandelen en bent u snel van uw klachten af.


Maak een afspraak met een van onze therapeuten.

Al onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van uw heup-/beenklachten. Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?