Revalidatie na operatie of blessure

U heeft een blessure of komt net uit een operatie, wat nu?

Na een operatie is er vaak veel onduidelijk. Wat mag ik wel en niet? Met de juiste begeleiding, informatie en mogelijk al wat oefeningen lijkt de periode aanzienlijk minder lang te duren en kijkt u weer positief naar de toekomst.

Onze therapeut zal met u een individueel behandelplan opstellen zodat u zo snel en goed mogelijk uw doelen zult behalen.

Voor wie is sport- postoperatieve revalidatie geschikt?

  • Nieuwe heup (Totale heup prothese THP)
  • Nieuwe knie (Total Knie prothese TKP)
  • Schouderoperatie
  • Kijkoperatie (bijvoorbeeld meniscus, kraakbeen enzovoort)
  • Herniaoperatie
  • Enkel of voet operatie
  • Nieuwe voorste kruisband


Heeft u een blessure overgehouden aan een wedstrijd voetbal? Heeft u telkens na de hockeytraining last van uw knie? Wacht dan vooral niet te lang, vaak is de klacht makkelijk te verhelpen middels de juiste oefeningen en behandeling.

Onze werkwijze

De rol van een fysiotherapeut binnen de sportrevalidatie is het begeleiden en behandelen vanaf het moment dat u geblesseerd raakt tot de hervatting op het oude/gewenste niveau van werk of sport.

Voor een optimaal herstel van een sportblessure moet voldoende rijde genomen worden. Niets doen is zelden de juiste oplossing. Door enkele weken niet te sporten vanwege een blessure gaat de fysieke fitheid al snel achteruit. Het weefselherstel van de blessure zal dan niet optimaal verlopen. We zullen altijd op zoek gaan naar het meest actieve herstel.

Hoe kunt u zo actief mogelijk blijven, zonder het aangedane weefsel te veel te belasten. En wat kunnen we doen om het een volgende keer te voorkomen.

Maak een afspraak bij een van onze ervaren therapeuten

Door jarenlange ervaring in de topsportwereld (zwemmen en waterpolo) maar ook in vele amateursport zijn onze therapeuten gespecialiseerd in het revalideren van sportblessures.

Heeft u een operatie gehad, een nieuwe heup gekregen of misschien een ongeluk gehad, ook dan kunt u bij ons terecht om te revalideren. Met de juiste begeleiding bent u snel weer op het been.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?