Etalagebenen

Heeft u last van Etalage benen (Claudicatio intermittens)?

Staat u tijdens het wandelen regelmatig stil omdat u een zeurende pijn uw been of beide benen ervaart? Even in de winkeletalage staan kijken zodat de pijn weg zakt en u weer door kan? Dan kunnen wij u wellicht helpen. Looptherapie is een bewezen effectieve therapie tegen etalagebenen.

Oorzaken en symptomen

Claudicatio intermittens of wel Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. De slagaders in de benen zijn vernauwd vanwege aderverkalking waardoor er onvoldoende zuurstof in de spieren komt tijdens het lopen. Dit geeft pijnklachten tijdens het lopen. Een bewezen effectieve therapie is looptraining


Behandelmogelijkheden

Uit vele onderzoeken is gebleken dat looptherapie zeer effectief is. Hierdoor is op dit moment looptherapie de eerste keus om klachten van etalagebenen te verminderen. Door middel van gesuperviseerde looptherapie kan de pijnvrije loopafstand aanzienlijk vergroot worden. De specialistisch fysiotherapeut zal ook aandacht besteden aan leefstijlverandering die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen, zoals stoppen met roken, gezond eten en het her ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Maak een afspraak met een van onze gespecialiseerde therapeuten

Sinds 2015 is onze praktijk aangesloten bij Chronisch Zorgnet (voorheen ClaudiactioNet). Het Chronisch Zorgnet is een landelijke netwerk van bijna 3000 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen.
Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?