Rugklachten

Heeft u klachten aan uw Rug?

Pijn in uw rug tijdens zitten, lopen, of tillen? Deze pijn kan zeer belemmerend zijn. Blijf hier niet mee lopen, er zijn diverse behandelmogelijkheden om u te helpen. Neem bij klachten dus direct contact op met de fysiotherapeut.

60-90% van de Nederlandse bevolking krijg in zijn of haar leven te maken met lage rug pijn. Lage rugpijn is dan ook een veelvoorkomende klacht die wij zien in de praktijk, en hebben daarmee dus veel ervaring opgedaan in de behandeling naar deze klacht.

Mogelijke oorzaken van rugklachten

Klachten in de rug kunnen op verschillende manieren ontstaan;
Acute lage rugpijn (bijv. Tijdens het werken in de tuin) en Chronische lage rugpijn (deze klachten komen langzaam opzetten en blijven vaak langer sluimerig aanwezig).
Klachten kunnen een duidelijke oorzaak hebben, dan noemen we het specifieke lage rugpijn. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een Hernia, Artrose of Reuma.

 
Als de klachten geen duidelijke oorzaak hebben, en dus niet te zien zijn op een scan of röntgenfoto dan noemen we dat A-specifieke lage rugpijn. De klachten ontstaan vaak door het aannemen van een verkeerder houding of door het verkeerd uitvoeren van een bepaalde beweging waardoor er extra spanning op de rugspieren komt te staan. Te weinig beweging en verzwakking van de rug of herhaalde eenzijdige bewegingen kunnen ook leiden tot rugpijn.

Behandelmogelijkheden

Vaak zijn rugklachten goed te verhelpen middels fysiotherapie. Samen met u gaan we opzoek naar de oorzaak van de klachten.
Soms kunnen rugklachten ook uitstralingsklachten geven in het been of de bil. Dit is vaak goed te behandelen met Mckenzie therapie.

Heeft u last van chronische of vaak terugkerende lage rug klachten, dan is de Rugtriatlon misschien wel iets voor u. Kijk hiervoor op onze site onder het kopje Rug-/Nektraining. En neem voor meer informatie gerust contact op met onze praktijk.

Maak een afspraak met een van onze therapeuten.

Al onze therapeuten zijn opgeleid Mckenzie therapeuten en gespecialiseerd in het behandelen van uw rugklachten. Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?