Knieklachten

Heeft u klachten aan uw knie?

Heeft u last gekregen van uw knie na een potje voetbal, of tijdens het hardlopen? Dat is natuurlijk heel vervelend. De knie kan dan veel pijn doen, of stijf aanvoelen. Soms maakt de knie zelfs een krakend en knakkend geluid, dit hoeft niet meteen iets ernstigs te betekenen. Het is wel belangrijk om te onderzoeken waar deze klachten vandaan komen. 

Soms ontstaan knieklachten langzaam en geleidelijk en op latere leeftijd. Dat is vaak erg lastig met traplopen of wandelen.

Oorzaken en symptomen

Klachten aan de knie kunnen verschillende oorzaken hebben, en daarmee ook verschillende symptomen.

  • Acute knieklacht

Door een verkeerde, plotselinge beweging kan er letsel ontstaan van de kniebanden of meniscus. Dit kan bij de binnenband, de buitenband, de voorstekruisband of achterste kruisband ontstaan. Dit gaat vaak gepaard met een scherpe pijn en vocht in de knie.

  • Chronische knieklacht

Vaak zien we de knieklacht langzaam en geleidelijk ontstaan. Dit kan komen door overbelasting of verkeerd gebruik tijdens het sporten of in het dagelijks leven. Dit gaat vaak gepaard met een zeurende en vervelende pijn in en rond om de knie.

  • Artrose of slijtage

Dit kan zorgen voor een pijnlijke, stijve knie en gaat vaak gepaard met problemen met opstaan, lopen of traplopen.

Behandelmogelijkheden

Het probleem kan liggen in de mobiliteit of kracht van de knie, maar kan ook een oorzaak hebben in een omliggend gebied, bijvoorbeeld de heup of enkel. Daarom is het belangrijk om eerst te begrijpen waar de oorzaak ligt, voordat er behandeld wordt. Vaak zijn knieklachten goed te behandelen en bent u snel van uw klachten af.

Maak een afspraak met een van onze therapeuten.

Al onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van uw knieklachten. Voor meer vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk of het contact formulier invullen.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen?